De toekomst van Last Mile Delivery in E-Commerce - YesHugo Delivery
Bezorgbus op weg naar bestemming

De toekomst van Last Mile Delivery in E-Commerce

Herinner je je nog de laatste keer dat je iets online hebt besteld en je de levering hebt getrackt vanaf het moment van verzending naar bezorging? Zo ja, ben je ooit de term “Bezorger is onderweg” tegengekomen? Je krijgt een tijdsindicatie van 2 of zelfs 4 uur wanneer de bezorger zou kunnen komen. Het voelt als verplicht huisarrest tot je pakketje dan uiteindelijk wordt bezorgd, super frustrerend. Wat je waarschijnlijk niet weet, is dat het niet alleen frustrerend is voor jou. Maar ook voor de verkopers. Het Last Mile Delivery proces is daarom het meest tijdrovende en dure onderdeel van de totale verzendingsprocedure

Wat is Last Mile delivery?

Zoals de naam al zegt, Last Mile Delivery is een logistieke term voor het laatste gedeelte van het verzendingsproces. Tot aan het moment waarbij het pakketje bij de consument thuiskomt.


Uitdagingen van de Last Mile Delivery

De Last Mile Delivery bedraagt bijna 30% van de totale transportkosten. Daarnaast heeft het grote invloed op de klanttevredenheid over de transportdiensten. Maar wat maakt het nou zo’n uitdaging? In tegenstelling tot andere logistieke processen, leveren bezorgers die de Last Mile verzending verzorgen niet een groot aantal pakketten naar één locatie. Maar ze bezorgen een grote hoeveelheid pakketten naar allemaal verschillende locaties. Met meer pakketjes die elk een unieke bestemming hebben moet de bezorger vaker stoppen en staat hij vaker stil.


Toename online koopgedrag

De groei van E-Commerce en veranderende verwachting van de klant spelen een grote rol in de twee grootste uitdagingen van de Last Mile Delivery. Namelijk, het risico van hoge kosten en inefficiëntie. In 2019 was E-Commerce in Nederland al 25.8 miljard euro waard. Het gemak om thuis te winkelen groeit nog steeds. Je hoeft de auto niet in, je bespaart tijd en benzine en je hoeft niet te slepen met alle tassen. Echter blijkt dit te duur te zijn. Klanten willen hun bestelling zo snel mogelijk thuis bezorgt krijgen tegen een zo laag mogelijke prijs. Veel klanten verlaten het winkelwagentje wanneer ze zien dat ze voor verzending moeten betalen of wanneer de verzendkosten te hoog zijn. Dit verplicht de verkoper om voor de kosten op te dragen.

Om de hoge kosten en inefficiënties aan te kunnen, moeten verkopers en logistieke partners nieuwe technologieën implementeren en procesverbeteringen stimuleren.


Hoe gaat het er straks uit zien?

Behalve dat Last Mile Delivery het duurste en meest inefficiënte deel van het hele verzendproces is, is het laatste deel van het verzendingsproces ook essentieel voor klanttevredenheid. Consumenten zullen continu een goedkopere en snellere levering eisen. Daarom valt het belang van het optimaliseren van de bezorging van de laatste kilometer niet te ontkennen.

Verkopers en logistieke experts experimenteren voortdurend en implementeren daarom verschillende methoden om de levering op de laatste kilometer te optimaliseren. Daarbij zeggen onderzoekers dat veel bezorgprocessen waarschijnlijk in de toekomst geautomatiseerd zullen worden. Dit betekent dat retailers nieuwe technologieën zullen implementeren, zoals het gebruik van sensoren, bezorging per drone, zelfrijdende auto en robots, stadsmagazijn en vele andere.


YesHugo Delivery als Last Mile Carrier

Waar bijna alle pakketservices steken laten liggen is YesHugo Delivery een van de voorlopers op het gebied van de Last Mile Delivery. In plaats van zoveel mogelijk pakketten naar verschillende locaties te vervoeren combineert YesHugo als Last Mile Carrier dus het leveren van pakketten mét taxiritten. Niet alleen brengen de chauffeurs pakketten van A naar B maar ook personen. Door deze ritten te combineren maken ze minder kilometers dan wanneer dit gescheiden is. De Last Mile Delivery is in veel gevallen dus tijdrovend en duur maar voor YesHugo Delivery juist kostenbesparend en efficiënt. De chauffeur, die tevens dient als bezorger, levert hierom niet 1 maar 2 diensten in dezelfde tijd. Hierdoor levert YesHugo dus de perfecte Last Mile Solutions voor het probleem.


Wil jij een pakketservice die weet wat last mile delivery is? lees meer over ons