De voordelen van track & trace met same-day delivery - YesHugo Delivery

De voordelen van track & trace met same-day delivery


De tijden zijn veranderd; klanten willen hun bestellingen sneller geleverd krijgen. Ze willen dezelfde ervaring als winkelen in een fysieke winkel. Het gemak van online winkelen, maar toch de onmiddellijke voldoening van het feit dat de goederen nog dezelfde dag thuis worden geleverd. Daarom haasten winkeliers en logistieke diensten zich nu om aan die vraag te voldoen door alternatieve leveringsmodellen na te streven, zoals same-day delivery (of levering op dezelfde dag, in het Nederlands).

Als het goed wordt uitgevoerd, kan same-day delivery voordelen opleveren voor zowel consumenten als merken. Maar de invoering van same-day delivery heeft ook gevolgen voor de manier waarop handelaars het beheer van hun bevoorradingsketen moeten aanpakken om boze klanten en mogelijke financiële sancties te vermijden.

Als we dieper ingaan op deze leveringswijze, is het de moeite waard om in te gaan op het belang van track & trace bij same-day delivery. In deze blogpost leggen we uit wat track & trace is, hoe het bijdraagt tot het succes van same-day delivery en wat de voordelen zijn.

Wat is track & trace?

Met track & trace kun je een zending via software of een website volgen. Een track & trace systeem kan de status van de levering volgen en controleren vóór, tijdens en na de levering.

Track & trace systemen verbeteren de verzendoperaties en beantwoord de vragen over zendingen die niet aangekomen zijn. Bovendien verbetert het ook het vertrouwen van de klant. Communicatie is namelijk key voor leveringen.


Track & trace tijdens same-day delivery

Voor producten die kunnen bederven is een snelle levering erg belangrijk. Zulke producten zijn vaak binnen 4 uur bezorgd. Maar niet alleen producten die kunnen bederven zijn goederen die same-day delivery vereisen. Steeds meer consumenten willen het gemak van thuis boodschappen bestellen en het vervolgens nog dezelfde dag ontvangen.

61% van de consumenten is bereid meer te betalen voor same-day delivery.

Maar wie de optie voor same-day delivery kiest, verwacht onmiddellijk een track & trace nummer te krijgen. De ontvanger wil het pakketje graag vandaag ontvangen en houdt er daarom rekening mee in de dagelijkse planning. Wanneer je kiest voor vandaag leveren kun je je voorstellen dat je in die gevallen het pakje niet wilt missen. Plus je wil dat je op de hoogte gehouden worden van waar het pakketje is en wanneer het zal aankomen.

Een andere reden waarom track & trace tijdens same-day delivery belangrijk is, is vanwege mogelijke vertragingen. Er zijn gevallen dat de bezorger enkele minuten vastzit in het verkeer en snelle communicatie kan dan de gevolgen van die vertragingen verzachten.

Met een goed track & trace systeem kun je ervoor zorgen dat je klant gedurende het hele bezorgtraject op de hoogte is. Zo weet de ontvanger heel nauwkeurig de locatie van de chauffeur en wanneer die aankomt op de bestemming.


Lees ook: Vandaag besteld vandaag in huis!

Voordelen van track & trace

Enkele van de voordelen van track & trace zijn:

Het minimaliseren van de bezorgdheid bij de ontvanger

Met track & trace kan de ontvanger de status van zijn levering volgen en updates ontvangen. Daardoor is de ontvanger minder ongerust omdat hij/zij de laatste informatie over het pakket kan krijgen.

Het hebben van minder werk voor de klantendienst

Minder ongerustheid bij de ontvanger betekent minder behoefte aan klantenservice. De ontvanger heeft volledige toegang tot de bezorgstatus via een online interface. De kans dat de ontvanger zal bellen om te vragen wanneer het pakket aankomt is minder groot. Dit vermindert de werklast voor de klantenservice.

Het geven van flexibiliteit voor de ontvanger

Track & trace geeft de ontvanger niet alleen de plaats van zijn pakket, maar ook het tijdstip van levering. Omdat de aankomsttijd gemakkelijk kan worden gedeeld, kan de ontvanger zijn dag plannen en beheren en ervoor zorgen dat hij/zij klaar is om de levering op het verwachte tijdstip in ontvangst te nemen.

Door vertragingen in te zien

Omdat producten die kunnen bederven of spoedpakketjes dezelfde dag nog bezorgd moeten worden, is het goed om te zien of er onderweg vertragingen zijn of veranderingen in de levertijd. Dit geeft de ontvanger een groter gevoel van vertrouwen.

YesHugo Delivery en same day delivery

Met YesHugo Delivery kun je je pakketten verzenden met de standaard same day delivery vanaf €6.60 (ex. BTW). Bepaal het afhaaladres en zorg dat je je pakket vóór 14u aanmeldt om het vóór 22u30 te laten bezorgen. Je pakket kan natuurlijk live gevolgd worden via onze live track & trace.


Kort samengevat...

Track & trace kan het hele bezorgproces vergemakkelijken. Het vermindert de stress aanzienlijk, zowel voor de ontvanger als voor de bezorger. Met behulp van track & trace weet de ontvanger altijd de plaats van het pakket tijdens de verzending. In contact blijven met de klanten is dus erg belangrijk om de klanttevredenheid hoog te houden.