Let op deze pakketverzending trends - YesHugo Delivery
pakketverzending trends

pakketverzending trends

Dit zijn de trends die je in de gaten moet houden voor pakketverzending in 2021

De ontwrichtende gebeurtenissen van 2020 hebben invloed gehad op veel aspecten van de logistieke industrie, waaronder de groei van pakketverzending. We zijn meer thuis aan het werk, wat bijdraagt aan de toename van populariteit van online winkelen. Dit draagt bij aan de groei van de pakketverzending over de hele wereld.

Daarnaast zijn er meer van deze trends die de aankomende tijd nog blijven bestaan. Hoewel dit goed nieuws is voor pakketdiensten en detailhandelaars, betekend het ook dat er meer aandacht moet komen voor een soepele bezorgervaring voor de consument. In deze blogpost kom je te weten op welke trends je moet letten voor pakketverzending in 2021.


1. Duurzame pakketverzending

Duurzaamheid is een hot topic en zal voor de meeste sectoren, ook de logistiek, een belangrijk onderdeel van succes worden. Daarom moeten pakketdiensten dit onderwerp bovenaan hun agenda zetten.

"Vanaf 2020 geeft 79% van de consumenten in Nederland aan dat ze bij hun aankoopbeslissingen en consumentengedrag rekening houden met duurzaamheid.“

Terwijl de klanten meer online winkelen, zijn ze zich ook steeds meer bewust van duurzaamheid en willen ze dit ook terugzien. Ze willen hun pakketten snel ontvangen, maar ze zijn ook bereid langer te wachten op een groene en duurzamere levering.

YesHugo heeft voor een hoge klanttevredenheid de oplossing gevonden die niet alleen goedkoper en duurzamer is, maar ook een snellere oplossing biedt. Wil je meer lezen over hoe we omgaan met duurzaamheid en de klant in staat stellen binnen 2 uur van zijn aankoop te genieten? Lees het in onze blog "Duurzame koerierdienst".


2. Same day delivery and next day delivery

Volgens Statistica is 50% van de Nederlandse consumenten bereid gemiddeld zeven euro te betalen voor bezorging op dezelfde dag en ongeveer 40% van de Nederlandse consumenten is bereid ongeveer vijf euro te betalen voor bezorging op de volgende dag.

2020 was het moment om te leren, het gedrag en de verwachtingen van de klant zijn veranderd. Consumenten zijn nu bereid te betalen voor een snellere en meer flexibele pakketverzending. Dit is het moment waarop bezorging op dezelfde dag (same day delivery) en de bezorging op de volgende dag (next day delivery) van vitaal belang worden.

YesHugo stelt de consument in staat deze behoefte aan snelle levering te voldoen. Je kunt meer lezen over hoe levering op dezelfde dag voordelig is in onze blog "Wat levering op dezelfde dag jouw webwinkel oplevert" en hoe levering op de volgende dag werkt in onze blog "Vandaag besteld, morgen in huis".


3. Last mile delivery tracking

Het is bekend dat "last mile delivery" het meest inefficiënte deel van de totale verzendprocedure is, en omdat het rechtstreeks verband houdt met de tevredenheid van de klant, is het ook het meest belangrijke onderdeel.

Daarom moeten pakketdiensten en detailhandelaars in 2021 snel handelen en zich aanpassen om aan deze vraag te voldoen door last mile delivery tracking in te voeren. Het last mile volgnummer zijn de volggegevens die de koeriers verstrekken, zoals waarschuwingen wanneer een levering onderweg is, de mogelijkheid om rechtstreeks met de chauffeur te communiceren en real-time te tracken en te traceren.

Met YesHugo kun je je pakket traceren en ook het rijgedrag van de taxichauffeur die je pakket bezorgt analyseren.


4. Reversed logistics

Reversed logistics of in het Nederlands omgekeerde logistiek houdt meestal in dat een product naar de fabrikant of de distributeur wordt teruggestuurd.

Door de pandemie sloten de meeste winkeliers hun fysieke deuren en viel de schijnwerper op het online winkelen. Dit had ook invloed op het koopgedrag van de consument. Waar je vroeger naar de winkel kon gaan om een spijkerbroek uit te zoeken, die te passen en vervolgens te kopen, moet je gedurende de pandemie het even anders doen . In plaats van één spijkerbroek te bestellen, bestellen consumenten nu verschillende paren en in verschillende maten, met de verwachting dat ze de meeste artikelen zullen terugsturen. Dat lijkt praktisch toch? Maar voor de detailhandelaars stijgen de retourkosten.

Om de toename van het aantal retourzendingen op te vangen, kiezen detailhandelaars voor een mix van pakket vervoerders in plaats van slechts één pakketverzending. Deze strategie helpt bedrijven de meest kosteneffectieve vervoerders te kiezen voor elk geretourneerd product en afhaallocaties. Om zo de retourkosten te minimaliseren en retourzendingen sneller en gemakkelijker te maken voor de klanten.


De pandemie heeft de e-commerce markt drastisch beïnvloed en daardoor de rol van pakketverzending in het leven van de mensen vergroot. De hierboven genoemde trends zijn maar enkele van de vele nieuwe trends die voor pakketdiensten een must zijn geworden om in 2021 in te voeren en/of te verbeteren.