Duurzame koerierdienst - YesHugo Delivery

Duurzame koerierdienst

Hoewel producten kopen via het wereldwijde web al langer een trend is. Signaleren wij dat de omzet van online verkoop sinds de uitbraak van COVID-19 met maar liefst 50-60% is gestegen. In tegenstelling tot aankopen in fysieke winkels heb je deze webshopproducten niet direct, maar vaak binnen 2 tot 3 dagen in huis. YesHugo Delivery heeft hier de goedkoopste, duurzaamste en snelste oplossing voor bedacht, zodat klanten in sommige gevallen al binnen 2 uur kunnen genieten van hun aankoop. Je leest er alles over in onze blog 'Duurzame koerierdienst'.

Pakket als passagier

YesHugo, het softwarebedrijf waar YesHugo Delivery onder valt, ontwikkelt al ruim 10 jaar software voor de mobiliteitswereld. YesHugo is onder andere in de Nederlandse taximarkt de marktleider op het gebied van Rijgedrag Analyse, Rittenregistratie en GPS Auto Tracker. Deze unieke propositie stelt YesHugo Delivery in staat om pakketjes mee te laten liften als passagier! Hierbij spelen de lokale Taxichauffeurs een essentiële rol als koerierdienst.

Duurzaam van A naar B

De landelijke dekking van YesHugo Delivery zorgt ervoor dat pakketjes op een zo duurzaam mogelijke manier van A naar B bezorgd kunnen worden. Pakketjes worden namelijk, door de aangesloten taxibedrijven direct bij de klant afgeleverd. Op deze duurzame manier van ondernemen hoeven de pakketjes niet meer langs een distributiecentrum. Zo wordt er brandstof, heel veel kilometers en tijd bespaard. Op basis van de aangemelde pakketten, worden er geoptimaliseerde routes berekend waarbij koeriers van deur tot deur gaan om pakketjes op te halen én weg te brengen. Op deze manier is YHD een van de duurzaamste koeriersdiensten van het land.

Duurzame koerierdienst met maximale controle door Track en Trace

Om maximale controle te hebben over waar pakketjes zich bevinden, zijn alle chauffeurs uitgerust met een GPS Auto Tracker, zo kan zowel de verzender als de ontvanger het pakket makkelijk online volgen via de mobiel of laptop. Daarnaast wordt tijdens de rit naar bestemming het rijgedrag van de bestuurders bijgehouden en gemeten. Zo kan er gestuurd worden op beter rijden en wordt het transport van producten nog veiliger en betrouwbaarder.

YesHugo’s werkwijze

Om dit te kunnen realiseren en controleren zijn er drie tijdsvakken waarin de consument, een koerier aan de deur kan verwachten voor het ophalen óf bezorgen van een pakket. Het maximale gewicht dat verzonden kan worden is 23 kg, daarbij mag het pakket een afmeting hebben van 80 x 50 x 30 cm (L x B x H).

Met deze oplossing is het versturen van pakketten duurzamer, sneller, transparanter en veiliger.

Tot slot bespaar je op brandstofverbruik, verminderd de kans op verkeersongelukken en is er een afname in het aantal pakketten die kapot overkomen.

YesHugo Delivery, zo simpel kan het zijn!