Verhoog jouw klantervaring met een uitstekende leveringsdienst
Blije klant pakketbezorging


Hoe een uitstekende bezorgdienst de ervaring van jouw klant kan verhogen.

Wist je dat, een onzekere leveringsverwachting de grootste reden is waarom klanten afzien van hun online aankoop? In een wereld waar de levertijd is verkort en de klantverwachting rondom levering is veranderd, zijn klanten tegenwoordig niet meer bereid om langer dan 7 dagen op hun pakketje(s) te wachten. Klanten verwachten meer én flexibelere leveringsopties van pakketbezorgdiensten.

Volgens Statistica geven de meeste Nederlandse online shoppers aan dat zij een levering tussen de twee en drie dagen verwachten. Bovendien verwacht ongeveer 33% van de consumenten zelfs dat hun bestelling binnen 24 uur wordt geleverd! Dit betekent dat wanneer jij jouw klanten de leveringsopties biedt die jouw klanten wensen, dat de ervaring van jouw e-commerce klant wordt verbeterd en dat achtereenvolgens jouw online verkoop verhoogd. Maar onderscheid je je van concurrenten? En bied je de juiste bezorgopties aan? In deze blog geven we je tips over hoe jij jouw levering kunt optimaliseren.


Hoe kun je jouw levering optimaliseren?


Vind een betrouwbare koeriersdienst

Ten eerste de beste manier om klantentevredenheid te genereren is door de juiste koeriersdienst te kiezen. Dit kun je doen door de wensen van jouw klanten te vergelijken met wat jij hun kunt bieden. Houdt wel in de gedachten dat de goedkoopste optie niet altijd de juiste optie is voor langdurige klanttevredenheid. Een goedkopere optie kan je in het begin mogelijk geld besparen, maar het kan wellicht ook resulteren in een daling van de verkoop als gevolg van slechte service. Wil je langdurig succes? Zorg er dan voor dat je kiest voor een betrouwbare koerier.


Bied flexibele leveringsopties aan

Ten tweede een groot aantal klanten zullen hun onlinewinkelmandje in de check-out laten staan als de aangeboden leveringsopties niet passen bij de specifieke situatie van de klant. ‘Gemak’ is namelijk één van de factoren die de uiteindelijke koopbeslissing beïnvloedt, daarom zul je ervoor moeten zorgen dat je zoveel mogelijk leveringsopties aanbiedt om aan de verwachtingen van verschillende klanten te voldoen. Kortom, hoe meer opties de bezorgdienst biedt, hoe beter de ervaring van de klant.

✓ YesHugo Delivery biedt verschillende leveringsopties, waaronder bezorging op de volgende dag, bezorging op dezelfde dag, spoedlevering (4 uur), en spoedlevering (2 uur).


Maak beloftes waar

Ten derde, het aanbieden van talloze leveringsopties is een must, maar voordat je verschillende leveringsopties toevoegt aan je webshop, moet je er zeker van zijn dat je op de gekozen koerier kan vertrouwen. Tegenwoordig, is de volgende dag levering (Next day delivery) de norm en zijn er daarnaast ook steeds meer bedrijven die dezelfde dag levering (Same day delivery) aanbieden. Het kunnen aanbieden van deze leveringsopties is ongetwijfeld goed en zorgt mogelijk voor enorme voordelen, maar als je niet aan de belofte kunt voldoen kan dit eerder schadelijk dan gunstig zijn voor je e-commercebedrijf. Kortom, hoe eerlijker en transparanter je bezorgdienst is, hoe beter de klantervaring.


Duurzame bezorgdienst

Bovendien, volgens een studie van Future Commerce zijn consumenten steeds meer begaan met het milieu en duurzaamheid binnen bedrijven. Maar hoe combineer je die meegaandheid en de behoefte voor snellere leveringsopties? Zoek naar koeriersdiensten die zich inzetten voor leveringsstrategieën die de wereld van logistiek en mobiliteit duurzamer maken.

✓ Omdat je pakket met YesHugo Delivery direct van a naar b wordt gebracht zonder tussenstation en de pakketten worden gecombineerd met passagiersritten, leggen ze minder kilometers af en is het dus duurzamer.


Track en Trace

Een andere belangrijke factor die de klantervaring beïnvloedt, is het op de hoogte houden van jouw klanten over hun levering. Klanten willen communicatie vanaf het moment dat het pakket onderweg is. Zoals hiervoor al is aangegeven, draait de klantervaring uiteindelijk allemaal om het ‘gemak’. Om de bezorgervaring zo goed mogelijk te maken, dien je als bezorgdienst ervoor te zorgen dat jouw klant ten alle tijde zijn of haar pakketje(s) kan opsporen en volgen (tracken en traceren).

✓ Bij YesHugo Delivery kan het pakket live op de kaart gevolgd worden met het bijbehorende inlogaccount (Track & Trace). Hierin staat een verwachtte aankomsttijd met een tijdvak van slechts 30 minuten, waardoor de klant niet onnodig lang hoeft te wachten.


Een goede klantenervaring bieden

Kort samengevat, er is maar één negatieve recensie nodig om je bezorgdienst te schaden. En in het ergste geval, ook je reputatie. Maar als je werkt aan een uitstekende bezorgdienst kun je onaangename verrassingen en ontevreden klanten vermijden. Uiteindelijk houd je de e-commerce klanten vast door ze een onvergetelijke ervaring te leveren en niet alleen een product. Zorg ervoor dat deze ervaring op tijd en duurzaam geleverd wordt.


Als jij ook deel wilt uitmaken van een duurzamere, transparantere, veiligere én snellere leveringsoplossing, neem dan contact met ons op of registreer je winkel vrijblijvend en verzendt het eerste pakket gratis.