Eenvoudig en snel een dynamische pakketverzending - YesHugo Delivery

Wees je concurrentie een stapje voor met een dynamische zakelijke pakketverzending


Speel naadloos in op de behoeften van je klant dankzij betrouwbare bezorging van al jouw zakelijke pakketten door innovatieve verzend-, bezorg- en retouropties in jouw webwinkel. Creëer eenvoudig meer zekerheid en gemak, hogere conversie in je checkout en meer bestellingen door retouren. In dit blog lees je hoe je dat kunt realiseren voor het zakelijk pakket verzenden.


Bouw extra zekerheid en gemak in

Je wilt natuurlijk dat jouw klanten hun online bestelling snel en veilig ontvangen. Extra zekerheid en gemak bied je met aanvullende verzendopties. Vervoerders bieden vaak aanvullende diensten om het proces vanaf de bestelling tot aan de bezorging van het pakket met extra zekerheid te laten verlopen. Zo kun je pakketten versturen met:


Handtekening voor ontvangst

Wil je zeker weten dat je zakelijke pakket door de juiste persoon wordt ontvangen of afleveren bij de buren wordt voorkomen? Kies dan voor de verzendoptie ‘Handtekening voor ontvangst’ en/of kies voor de extra optie ‘alleen huisadres’.


Verhoogde aansprakelijkheid

Verstuur je vaak waardevolle zendingen? Dan is het aan te raden om pakketten te versturen met een verhoogde aansprakelijkheid. Hierdoor is de inhoud van je pakket verzekerd bij vermissing of schade.


Leeftijdscheck

Wil jij zeker weten dat de ontvanger gerechtigd is om bijvoorbeeld alcohol of tabak te mogen ontvangen? Verzend je zakelijke pakketten dan met een leeftijdscheck. Het legitimatiebewijs van de ontvanger wordt dan aan de deur door de pakketbezorger gecontroleerd.


Notificatie service

Met de notificatie service biedt jouw webwinkel net dat beetje extra service aan jouw klant. Zo ontvangt je klant bijvoorbeeld ’s ochtends een bericht dat zijn pakket dezelfde dag wordt bezorgd (Same Day Delivery).


Per koeriers- en expressdienst

Is je zakelijke zending kwetsbaar, kostbaar of vertrouwelijk? Laat dan het pakket bezorgen door een koerier. Je ontvangt dan een bewijs van aflevering, zo weet je zeker dat je zending veilig en snel aankomt.


‘Wat mensen willen is niet kennis, maar zekerheid.’


Lees ook: Hoe een uitstekende bezorgdienst de ervaring van jouw klant kan verhogen.


Hogere conversie in je checkout

Biedt jouw klanten tijdens het bestellen in je webshop controle over de bezorging door het aanbieden van verschillende bezorgopties. Want uit onderzoek blijkt dat 50% van de online shoppers wel eens voor een andere webshop kiest bij het ontbreken van de gewenste bezorgmogelijkheden. Echt zonde, vind je ook niet? De meest voorkomende opties voor zakelijk pakket verzenden zijn:


Keuze in bezorgdag

Met deze bezorgoptie zorg je ervoor dat jouw klanten zelf de bezorgdag kunnen kiezen.


Same Day Delivery (dezelfde dag bezorgd)

Bestellingen die voor een bepaalde tijd (cut-off tijd) worden gedaan worden dan dezelfde dag nog thuisbezorgd.


Next Day Delivery

De naam van deze bezorgoptie zegt het eigenlijk al: vandaag besteld = morgen in huis.


Saturday Delivery

Wanneer klanten door de weeks weinig thuis zijn laten zij graag hun pakket op zaterdag bezorgen.


Sunday Delivery

De pakketbezorging vindt op zondag plaats. Zo heb je het pakket dat je op zaterdag besteld de volgende dag al in huis.


Ophalen bij een afhaallocatie

Jouw klant haalt zelf zijn pakket op bij een afhaallocatie bij hem in de buurt. Zo hoeft jouw klant niet meer thuis te blijven wachten op zijn bestelling.


Avondbezorging

Met deze bezorgoptie kan jouw klant ’s avonds zijn pakket in ontvangst nemen. Handig voor klanten die overdag niet in de gelegenheid zijn om het pakket in ontvangst te nemen.


Ochtendlevering

Hiermee kunnen jouw klanten ’s avonds nog een bestelling plaatsen en ontvangen zij hun pakket al binnen 24 uur! Namelijk, de volgende ochtend al.


Spoedlevering

Dat een pakketje dezelfde dag met spoed geleverd wordt is vooral van belang bij producten met een hoge urgentie. Denk hierbij aan versproducten als bijvoorbeeld taart en bloemen, maar cadeaus, wenskaarten, auto- en scooteronderdelen staan vaak ook op de urgentielijst. Deze bezorgoptie is handig op het moment dat jouw klant bijvoorbeeld vergeten is een cadeau te kopen voor de verjaardag later die dag. Want een spoedlevering kan in sommige gevallen al binnen enkele uren geleverd worden.


‘Het aanbieden van meerdere bezorgopties houdt klanten tevreden.’


Meer bestellingen door retouren

Als professionele webshop kun je niet zonder goede en betrouwbare retouroplossingen. De drempel om te bestellen wordt namelijk lager als je goede retouroplossingen aanbiedt. Maak het je klanten makkelijk met:


Retouren thuis ophalen

Laat retourpakketten ophalen aan huis. Kies bijvoorbeeld uit retouropties als:
● Je klant bepaald zelf het moment van ophalen.
● De volgende dag tussen 08.30 en 21.30 uur.
● Retourneren als de pakketbezorger aan de deur staat.


Retouren af laten geven op een speciaal punt

Jouw klant kiest hierbij zelf een afhaallocatie waar en wanneer hij het pakket afgeeft.


Internationale retouren aanbieden

Heb je veel klanten in het buitenland? Of wil je meer verkopen in het buitenland? Dan is een goede internationale retouroplossing onmisbaar. Als consument koop je nu eenmaal sneller als je weet dat je aankoop probleemloos weer kunt terugsturen.


‘Quality is remembered long after the price is forgotten’


Bundel de krachten en upgrade je zakelijke pakketverzending eenvoudig

Wil jij extra zekerheid en gemak, hogere conversie in je checkout en meer bestellingen door retouren? Combineer dan zoveel mogelijk verzend-, bezorg en retouropties met elkaar. Want zoals je wellicht weet is ‘de verzending’ een heel belangrijk onderdeel van online shoppen. Het is niet alleen cruciaal om het pakketje bij de klant te krijgen, je kunt het namelijk ook inzetten als verkoopmiddel. Onlineconsumenten willen steeds meer zelf bepalen hoe, waar en wanneer hun pakket wordt bezorgd. Ze vinden het namelijk vervelend om continu rekening te houden met bezorgtijden. Ook de pakketvervoerder speelt op het gebied van klanttevredenheid een steeds prominentere rol. Kies als vooruitstrevende e-commerce ondernemingen daarom voor dynamische verzendwijzen.