Samenwerking met Brookhuis Taxivervoer - YesHugo Delivery
Samenwerking YesHugo en Brookhuis Taxivervoer

Yeshugo Delivery nu ook live in Twente!

In samenwerking met Brookhuis Taxivervoer


Brookhuis is de tweede partner die aan de slag gaat met Yeshugo Delivery. Per december 2020 kan iedereen in Twente pakketten aanmelden en laten ophalen voor dezelfde dag leveringen. Na een lange samenwerking tussen beide bedrijven op het gebied kilometerregistratie en rijgedrag coaching, willen ze nu deze nieuwe uitdaging aangaan met het leveren van pakketten. Wij gaven directeur Ronald Brookhuis het woord.

Sinds wanneer werk je samen met YesHugo? En hoe bevalt die samenwerking? Wij werken al heel veel jaren samen met YesHugo omdat dit bedrijf heel veel betekent voor ons touring- en taxibedrijf om inzicht te krijgen in de gereden kilometers en gedrag van chauffeurs. Die samenwerking is altijd perfect gelopen en het heeft ons veel gebracht. Dus bij het horen van dit mooie project "YesHugo Delivery" waren wij al snel enthousiast om hieraan mee te mogen doen.

Jullie starten als tweede met YesHugo Delivery, waarom doen jullie mee? Wij doen mee omdat wij denken dat de mobiliteit in Nederland in het algemeen totaal gaat veranderen. Ik denk dat het veel meer bij elkaar gevoegd gaat worden omdat er steeds meer data beschikbaar is. Hierdoor komen er ook steeds meer inzichten die erop duiden dat de mobiliteit in Nederland efficiënter kan door het samenvoegen. We vervoeren nu mensen maar ik denk dat het straks heel goed, handig en ook beter zal zijn om dit te combineren met pakketten. Want het draait maar om één ding, zo min mogelijk lege kilometers. Wij denken door pakketten te gaan vervoeren dat er minder lege kilometers gereden worden en dus meer betaalde kilometers gaan krijgen. Dus voor ons zou het uiteindelijk goed uitpakken. We rijden op dit moment ook al medicijnen en maaltijden rond daar passen pakketten heel goed bij.

Waar komt het vertrouwen in het concept YesHugo Delivery vandaan? Kijk bijvoorbeeld naar Uber, zij zijn de grootste start-up van de wereld en ontstaan in onze taxibranche. De mobiliteit gaat gewoon veranderen en daarom zien we dit als een gigantische uitdaging om daar ook onderdeel van te zijn. Dus nu vervoeren we standaard mensen van A naar B. Maar wij denken dat al die mobiliteiten bij elkaar kunnen komen dus ook pakketten.

Waarom heb je ervoor gekozen om samen met YesHugo dit uit te voeren? We hebben gekozen voor YesHugo omdat er enorm veel apps op de markt komen. We worden door tientallen bedrijven benaderd om overal aan mee te werken. Maar dit was diegene die eruit schoot. Niet alleen op het gebied van een duurzaam milieu en technische innovatie, maar vooral het feit dat we de mogelijkheid krijgen om lege kilometers te benutten. Daar is dit programma erg goed op gemaakt. Mensen worden snel geholpen en nogmaals, die lege kilometers is voor ons gewoon zonde. Daarnaast kunnen we toch een stukje extra omzet genereren. Maar vooral extra kwaliteit bieden naar al onze klanten in de regio.

Wat waren de reacties bij jullie taxichauffeurs op deze nieuwe bron van werk? Ze vinden dit wel weer een positieve toevoeging aan de huidige business, ze vervoeren ook al medicijnen en maaltijden en brengen ook af en toe al een pakketje weg. Dat is het leuke van deze tijd, dat mensen begrijpen dat er nieuwe modellen aankomen en de mobiliteit gaat veranderen. Dus eigenlijk zien ze het als een uitdaging.

Waar hoop je over een jaar te staan met het pakketvervoer van Brookhuis? Ik denk we over een jaar zover zijn dat we meerdere pakketten kunnen combineren. Waardoor het uiteindelijk voor ons meer opbrengt en de lege kilometers gaan dalen. Dat het bestaansrecht van YesHugo Delivery is bewezen en dat dit een belangrijk deel van onze toekomst gaat zijn. Dan vind ik dat we de wereld al gewonnen hebben.