Samenwerking met Taxibedrijf van der Wijst - YesHugo Delivery
Taxibedrijf_VanDerWijst

Yeshugo Delivery nu ook in regio de Kempen, Noord-Brabant!

In samenwerking met Taxibedrijf van der Wijst


Ook in het nieuwe jaar mogen we weer een partner verwelkomen in het Yeshugo Delivery netwerk. Dit keer zal Taxibedrijf van der Wijst, gevestigd in Bladel, zich aansluiten als partner. Zo wordt het dekkingsgebied in Noord-Brabant verder uitgebreid. In een gesprek met Roij Michelbrink werd duidelijk dat het taxibedrijf erg enthousiast was over het concept van Yeshugo Delivery. Wij stelden hem een aantal vragen hierover.

Wat sprak je het meest aan over YesHugo Delivery? Het concept zelf sprak me heel erg aan en ook het enthousiasme van het team achter YesHugo vond ik een groot pluspunt. Daarbij kan je een idee hebben om het goed uit te voeren, enthousiasme zal er voor nodig zijn om het daadwerkelijk tot een succes te maken

Jullie brengen al pakketten rond, wat voegt YesHugo Delivery toe aan jullie eigen pakketservice? Op dit moment zijn de pakketdienst en de taxiservice twee verschillende takken van sport. Het vult elkaar aan waar nodig. Zo zorgt deze manier van pakketbezorging ervoor dat taxi’s erbij betrokken worden, waarmee je ook extra inkomsten en service kan genereren.

Waar komt het vertrouwen in YesHugo Delivery vandaan? Dat is voornamelijk door het team die het goed heeft overgebracht. Het team is bij ons op gesprek geweest en dat voelde meteen goed. Wij kunnen toch een stukje extra service bieden voor de winkeliers en de mensen thuis die gebruik gaan maken van de dienst. Daarnaast is het voor ons als bedrijf een extra bron van inkomsten. Die zeker nu, in deze tijd, erg belangrijk is.

Hoe reageerden jullie chauffeurs? De chauffeurs reageerden erg positief op het initiatief en zeiden “Ja dat is best wel slim”. Die hadden daar nog helemaal niet over nagedacht, maar het idee stond ze zeker aan. Sommigen chauffeurs brengen momenteel ook al pakketten rond, de meesten nog niet. Of ze nou een rollator moeten bezorgen of een pakketje, dat maakt niet uit.

Jullie rijden al groen, waarom is de keuze gevallen op een elektrische auto? Omdat we het deels zien als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. De wereld moet een stuk groener gaan worden en wij zitten toch de hele dag op de weg. Dus ik denk dat het bij ons de meeste impact heeft, als vervoersbedrijf. Niet onbelangrijk, het is natuurlijk ook voordeliger. Een liter diesel of een kilowatt stroom, dat scheelt nogal wat. Dus in vergelijking kan je veel voordeliger rijden met een groene pakketservice. Het stukje maatschappelijke verantwoording komt overal weer terug. Je kan je diensten groener aanbieden, het bedrijf krijgt een beter imago en werkgevers eisen het ook gewoon. Zij eisen dat wij dit jaar voor 50% elektrisch gaan rijden en volgend jaar misschien wel 100%. De chauffeurs vinden elektrisch rijden daarentegen ook erg leuk. In die auto’s zit een dashboard waarop je kunt zien hoe economisch je hebt gereden. Daarnaast hoor ik regelmatig verhalen van chauffeurs in de garage met de vraag “Hoeveel procent heb jij gehaald vandaag?”. Er zijn een paar chauffeurs die halen een percentage van 100% economisch.