Samenwerking met Taxicentrale de Meierij - YesHugo Delivery
Samenwerking Yeshugo en Taxicentrale de Meijerij

Yeshugo Delivery nu ook in Den Bosch!

In samenwerking met Taxicentrale de Meierij


We zijn het nieuwe jaar weer verder gegaan met de uitbreiding van ons Yeshugo Delivery netwerk. Dit keer is het Taxicentrale de Meierij gevestigd in Liempde, die zich aansluit als partner. Zo is het dekkingsgebied in Noord-Brabant groot. Per januari 2021 is het daarom mogelijk om naast regio Eindhoven, Breda en Tilburg ook in Den Bosch pakketten te laten vervoeren door Yeshugo Delivery. Na al een aantal jaar partners te zijn op het gebied kilometerregistratie en rijgedrag coaching, werd Luc van Kasteren erg enthousiast bij het horen van het Yeshugo Delivery systeem. Wij hebben hem een aantal vragen hierover gesteld.

Sinds wanneer werk je samen met YesHugo? En hoe bevalt die samenwerking? Volgens mij werken wij al samen met YesHugo vanaf 2015. Na een pilotproject bij andere taxichauffeurs zijn wij ingestapt en is het enthousiasme overgerold. De samenwerking bevalt goed.

Wat sprak je het meest aan over YesHugo Delivery? Enerzijds, het idee van een pakketdienst zijn, door de ontwikkelingen op het gebied van online aankopen, groeit de vraag naar een goede pakketdienst. Daarnaast denk ik ook dat de mobiliteit in Nederland een andere rol krijgt. Waardoor de taxi ook een heel belangrijk feit gaat worden. In onze regio rijden we 3 miljoen kilometers op jaarbasis en daar kunnen wij die op een andere manier meer invulling aan geven, dan zou dat voor ons ook heel erg leuk zijn door dat met pakketten te doen. Dit is natuurlijk ook nog eens beter voor het milieu.

Wat is jullie verantwoordelijkheid bij YesHugo Delivery? Wij doen al ruim 40 jaar personenvervoer. Dus wij weten wat het belang is om mensen op een goeie, veilige en prettige manier van A naar B te vervoeren. En dat geldt hetzelfde natuurlijk voor het pakketje. De klant die spreekt iets af en daar moet vanuit kunnen worden gegaan. Je komt je afspraken gewoon na, dat hebben wij inmiddels wel bewezen.

Wat waren de reacties van de chauffeurs op deze "nieuwe" business? We hebben hierover nog weinig verteld. Maar ik denk dat ze hier best wel enthousiast over zijn. Over het algemeen krijgen wij ook wel eens aanvragen om iets anders dan personen te vervoeren en dat wordt ook goed opgevangen. Dus ik denk dat ze dit ook erg leuk gaan vinden.

YesHugo Delivery wordt ook wel een duurzame pakketdienst genoemd, zijn jullie als bedrijf hier al veel mee bezig? Momenteel rijden wij nog geen elektrische auto’s. Het liefst wachten wij op het moment dat je op waterstof kan gaan rijden. Wij rijden namelijk te veel landelijk om op elektriciteit te rijden, onze auto’s staan weinig stil. Hierdoor wordt het erg vervelend als je een auto eerst een uur op moet laden voordat je verder kunt. In de stad zou dat beter kunnen, maar voor ons is elektrisch rijden nu niet haalbaar. In 2009 waren wij immers wel een van de eerste taxibedrijven die toen de CO2-uitstoot afkocht. We zijn begonnen met een paar chauffeurs en hebben techniek in de auto’s gemaakt. En aan de hand van de 0-meting hebben we na een jaar het verbruik gemeten. Maar dat stond toen allemaal nog in kinderschoenen. Daarna zijn we aangesloten bij YesHugo