Samenwerking met Van der Wou - YesHugo Delivery
Samenwerking Yeshugo en Taxibedrijf van der Wou

Yeshugo Delivery breidt uit naar Tilburg en Breda

In samenwerking met VANDERWOU Taxi


VANDERWOU Taxi, gevestigd in Dongen, is de derde partner die met ons in zee gaat. Per december 2020 is het daarom mogelijk om naast Eindhoven, ook in regio Breda én Tilburg pakketten te laten vervoeren door Yeshugo Delivery. Na 5 jaar al partners te zijn op het gebied kilometerregistratie en rijgedrag coaching, ziet Arjen Van der Wou, directeur van het bedrijf, ook hier een mooie uitdaging in om het pakketvervoer op te zetten. Wij hebben hem een aantal vragen hierover gesteld.

Sinds wanneer werk je samen met YesHugo? En hoe bevalt die samenwerking? Wij werken nu ongeveer 4 of 5 jaar samen met YesHugo. Die samenwerking verloopt prima. Vooral de mailtjes die we dagelijks als terugkoppeling krijgen over het rijgedrag van de chauffeurs, vind ik goed. Daar hebben wij namelijk het meest aan, hierdoor kunnen wij de chauffeurs aanspreken op een bepaald gedrag wat beter kan, daar gaat het uiteindelijk om.

Wat sprak je het meest aan over YesHugo Delivery? We hebben al ervaring met pakketten bezorgen, daar hebben we zelf vorig jaar een bedrijf in verkocht. Ik vind het nog steeds een aanvulling op de taxi om de lege kilometers te vullen. Anderzijds spreekt me YesHugo Delivery aan ook door de mensen achter de schermen. Zij brengen het op de juiste manier en daarom gaan wij hieraan meewerken. Er zijn genoeg aanbiedingen geweest van verschillende startups maar uiteindelijk komt daar niet heel veel van terecht. En bij YesHugo Delivery had ik dat idee wel.

Wat is jullie verantwoordelijkheid bij YesHugo Delivery? De juiste zorg dragen voor het pakketje, dat het van A naar B gaat op de juiste manier. Dat er onderweg op de juiste manier mee om gegaan wordt, dat het heel blijft en dat het netjes wordt behandeld. Daar moet de meerwaarde ook liggen.

Wat waren de reacties van de chauffeurs op deze "nieuwe" business? We hebben het inderdaad al gecommuniceerd in een mailing naar de chauffeurs. Wij zijn een bedrijf die niet lang stil staat, vernieuwen veel. Daardoor stonden de chauffeurs er ook niet van te kijken, de reacties waren dan ook positief.

Wat hoop je te bereiken met YesHugo Delivery? Ik hoop dat we met de pakketservice Yeshugo Delivery onze taxi's nog efficiënter kunnen inzetten en daarmee pakketvervoer aan het bedrijf kunnen toevoegen. Omdat het gewoon heel goed aansluit bij personenvervoer. We hebben auto’s, chauffeurs en een planningsysteem. Laten we dat dan maar voor meer doelen gebruiken dan alleen maar taxi. De lege kilometers proberen te beperken, meer efficiëntie uit de planning te halen en dezelfde dag gaan leveren. Wat een super initiatief is omdat het nog niet veel gebeurd in Nederland. Tevens is YesHugo een goed softwaresysteem dus vandaar dat ik denk dat het moet kunnen gaan lopen. Ik heb er vertrouwen in.