Vandaag besteld, morgen in huis - YesHugo Delivery


Vandaag besteld, morgen in huis

Merk jij ook dat je steeds vaker alleen nog iets online koopt als het product ook binnen een dag door de webshop bezorgd kan worden? Nou, dan ben je zeker niet de enige! Online winkelen is in de jaren steeds populairder geworden. En daardoor vindt een groot deel van de retail-verkoop alleen nog maar online plaats. Omdat je als consument steeds meer geld online besteedt, worden er ook steeds meer eisen gesteld. Een van die eisen is een zeer snelle levering, ”vandaag besteld, morgen in huis”.


Sterke online concurrentie

Webshops hebben te maken met sterke concurrentie. De druk op het verlenen van een betere dienstverleningen ligt hierdoor erg hoog. De grotere webshops en marktleiders van Nederland bieden sinds een aantal jaar steeds meer bezorgopties aan. Zo verwachten consumenten steeds vaker dat als ze ‘s avonds iets bestellen, ze hun aankoop de volgende dag al in huis hebben. En kan dit niet? Dan kiezen veel consumenten voor een andere, en vaak die grotere webshop. Ook annuleren of retourneren klanten hun bestelling meer als ze pas na hun aankoop zien dat de levering langer duurt.


Grote impact voor kleine webshops

Uit onderzoek blijkt dat een snellere bezorging leidt tot een hogere conversie en een snellere webshop check-out. Maar veel webshops kunnen tot op dit moment nog geen “vandaag besteld is morgen in huis” of “same day delivery” aanbieden. Het is vaak niet rendabel om tot ‘s avonds laat open te blijven om bestellingen te accepteren, in te pakken en mee te geven met een pakketdienst. Vanwege zowel de kosten voor eigen personeel, als de dure pick-up kosten die vervoerders in rekening moeten brengen bij kleinere volumes.

Lees ook: Wat Same Day Delivery jouw webshop oplevert.

Belang van snelle bezorging:

✓ Zorgt voor meer conversie;
✓ Laat jouw klanten sneller afrekenen op jouw website;
✓ Biedt een hoger servicelevel;
✓ Laat jouw klant minder lang op zijn of haar pakket wachten;
✓ Levert een concurrentievoordeel.


Bestel voor 00:00 uur = levering binnen 24 uur

Een levering binnen 24 uur staat gelijk aan vandaag voor een bepaalde tijd (cut-off) besteld is morgen in huis. In Engelse termen heet dit ‘Next Day Delivery’. Hoe werkt 24-uurs bezorging? Heel simpel: je bestelt een product vóór een door de webshop aangegeven tijd, en je bestelling wordt de volgende dag geleverd. Breng ook het servicelevel van jouw webshop omhoog, ga de concurrentie met grotere webshops aan en lees meer over de zakelijke voordelen van pakketten bezorgen via YesHugo Delivery!