Wat Same Day Delivery jouw webshop oplevert - YesHugo Delivery
YesHugo Delivery Same Day Delivery Auto

Wat Same Day Delivery jouw webshop oplevert

Vandaag besteld, dezelfde dag geleverd’ klinkt voor veel onlinewinkelbezoekers als muziek in de oren. Een leveringsmethode die de e-commerce ervaring dichter bij de offlinewinkelervaring brengt. Het combineert het gemak van online winkelen met de directe voorziening in behoeften, net als bij het kopen van een product in een fysieke winkel. Same Day Delivery wordt steeds meer een standaard begrip onder webshops. Maar wat zijn nou precies de voordelen?

Waarom Same Day Delivery?

Vrijwel iedere online webwinkel geeft bezorgopties in de check-out van de webshop weer. Maar niet iedere webshop biedt de bezorgoptie Same Day Delivery aan. Met de optie ‘vandaag bezorgd’ bied jij jouw klanten extra service. Ook kan het een manier zijn om je te onderscheiden van concurrentie, dankzij het aanbieden van een dienst die zij niet kunnen leveren, namelijk ‘vandaag besteld is vandaag bezorgd’. Mogelijk verhoogt het ook jouw conversie, doordat je met Same Day Delivery voorziet in de behoeften van de consument. Snellere levertijden zorgen er bijvoorbeeld voor dat de consument sneller overgaat tot aankoop! Dus meer verzendmogelijkheden voor de consument betekent veelal een hogere conversie. De online consument stelt namelijk steeds meer eisen, doordat ze gewend zijn geraakt aan de bestelmogelijkheden van marktleiders. Want Same Day Delivery betekent niets minder dan ‘vandaag bezorgd’. Dit kan ook een spoedlevering of een avondlevering zijn. Kortom, Same Day Delivery is meer dan een extra bezorgoptie!

Maar hoe zet je dezelfde dag levering nu optimaal in?

Ga eerst voor jezelf na of de producten die je verkoopt geschikt zijn voor deze bezorgoptie. Same Day Delivery werkt namelijk het beste bij productgroepen die men snel in huis wil hebben. Kijk vervolgens naar je doelgroep, niet elke doelgroep heeft baat bij een supersnelle levering. Zo zijn ouderen doorgaans wat minder gehaast dan jongeren. Verder is haalbaarheid van groot belang, niet alle bestellingen zijn op dezelfde dag klaar te maken voor verzending. Wanneer blijkt dat het product dat jij verkoopt geschikt is voor de bezorgoptie ‘vandaag bezorgd’, dan ga je opzoek naar een vervoerder die jouw pakketjes op dezelfde dag kan leveren. Maar let op, de zoektocht gaat verder dan het vinden van een vervoerder die doet aan ‘Same Day Delivery’. Het is van aanmerkelijk belang dat de partner betrouwbaar is. De samenwerking dient transparant en soepel te verlopen. De vervoerder moet de belofte van dezelfde dag geleverd kunnen waar maken. Daarnaast is het belangrijk dat de bezorgers met veel liefde omgaan met jouw pakketje, je wilt immers niet dat het pakket beschadigd of in losse delen bij jouw klant afgeleverd wordt. Tot slot kan prijs een bepalende factor zijn, te hoge onverwachtse verzendkosten kunnen een reden zijn dat consumenten de winkelwagen alsnog verlaten. Want het aanbieden van een snelle bezorging is natuurlijk fijn, maar niet bepalend.

Schoenen, ballonnen, kleding, bloemen.. vandaag nog bezorgd!

Over het algemeen staan producten die onverwachts kapot gaan en/of producten waarvan we vergeten zijn ze te halen boven aan het lijstje om dezelfde dag nog geleverd te worden. Denk maar eens aan de situatie dat je ’s ochtends opstaat, en op het moment dat je drukke dag begint besef je je opeens dat je ’s avonds nog een feestje hebt. Oeps... helemaal vergeten een kado, een (wens)ballon, een taart, slingers of bloemen te halen, je drukke dag is al begonnen en je hebt geen tijd meer om even de stad in te gaan en dit alsnog te regelen. Wat is er dan handiger dan dat je deze producten online kunt bestellen en je ze dezelfde dag nog geleverd krijgt?! Dit geldt natuurlijk ook voor fashion, je hebt ‘s avonds een onverwachte date of je wordt toch nog uitgenodigd voor het sollicitatiegesprek van morgen. Dan wil je er natuurlijk op en top uitzien, dus bestel je snel nog even nieuwe kleren en schoenen bij een webshop waar ‘same day delivery’ mogelijk is. Verder zijn huishoudelijke producten en elektronica ook populaire productgroepen die men ook graag dezelfde dag nog in huis wil hebben.

Nog even alle voordelen voor jou op een rijtje:

✬ Met Same Day Delivery bied je jouw klanten extra service;

✬ Op deze manier kun je je onderscheiden van concurrentie;

✬ Een verkort leveringstijd tijdvak zorgt ervoor dat jouw klant minder lang op zijn of haar pakket moet wachten;

✬ Je verhoogt je conversie.

Bezorg jouw pakketten vandaag nog!

Ben je onlangs een webshop gestart en waag jij een spong in het diepe met e-commerce, maar heb je nog geen ervaring met het versturen van pakketjes? Laat YesHugo Delivery je helpen bij het verzenden van al jouw pakketten. Zo kun jij je lekker blijven richten op hetgeen waar jij het beste in bent, namelijk e-commerce! En dan regelen wij dat jouw pakketje(s) op het gewenste moment op het opgegeven adres aankomt. Met Same Day Delivery van YesHugo Delivery bezorg je jouw pakketten vandaag nog! Lees meer