Wat vinden consumenten van duurzame levering? - YesHugo Delivery

Consumenten zijn bereid meer te betalen voor duurzame levering


Als we naar de toekomst voor bezorging en logistiek kijken, is duurzaamheid een onderwerp dat voor bedrijven en consumenten steeds belangrijker wordt.

Tegenwoordig willen consumenten dat hun bestellingen sneller worden geleverd en dat daarbij ook rekening wordt gehouden met het milieu. Maar hoeveel is de consument bereid daarvoor te betalen? En waarom zou je voor een duurzame leveringsdienst kiezen? Lees deze blogpost verder om het te weten te komen.

Waarom duurzame leveringsdiensten?

Bezorgdiensten zijn een van de grootste veroorzakers van de uitstoot in de logistieke sector. Maar nu in de nasleep van COVID-19, omdat de E-commerce explodeerde en de bestellingen de pan uit rezen, is het nog erger geworden.

Vermindering van de uitstoot tijdens standaard logistieke processen heeft op meerdere manieren invloed op ons globale milieu. Het verbetert bijvoorbeeld de luchtkwaliteit, verhoogt de economische groei en vertraagt de klimaatverandering. Met dit in gedachten is vermindering van de uitstoot heel belangrijk op weg naar een schonere, groenere, veiligere en gezondere samenleving over de hele wereld.

Het is dus goed dat pakketbezorgers het belang inzien van groene logistieke strategieën en praktijken bij hun bezorgdiensten.


Duurzaamheid beïnvloedt koopgedrag

Tegenwoordig geven consumenten de voorkeur aan leveringsdiensten die hun invloed op het milieu verminderen. Daarom zijn duurzame leveringsoplossingen een groeiende noodzaak.

De groep consumenten met een positieve houding tegenover duurzaamheid nam met 4% toe en staat nu op 63%.

Duurzaamheid beïnvloedt steeds meer het winkelgedrag. Zo zijn twee op de vijf Nederlandse consumenten bereid extra te betalen voor een duurzame levering van een online bestelling. Ook vindt driekwart van de online shoppers het niet erg langer op een pakje te wachten, wanneer deze duurzaam wordt vervoerd.


Voordelen van private lease

Met private lease weet je precies wat je per maand betaalt.
Omdat het maandbedrag de kosten omvat die verbonden zijn aan het gebruik van een auto, hoef je je geen zorgen te maken over extra kosten voor onderhoud of verzekering.
Als je geen spaargeld hebt of je spaargeld niet aan een auto wilt uitgeven kun je toch privé een auto leasen. Wees je ervan bewust dat je een vast inkomen nodig hebt.
Aan het eind van het leasecontract kun je de auto gewoon inleveren. Je hoeft je geen zorgen te maken over inruil of de verkoop van je auto.

YesHugo Delivery als duurzame pakketbezorging

YesHugo heeft voor hoge klanttevredenheid de oplossing gevonden die niet alleen goedkoper en duurzamer is, maar ook een snellere oplossing biedt:

Geen grote vrachtwagens of bestelwagens die je pakket vervoeren, maar taxi-auto's.
Auto's die al gebruikt werden voor het vervoer van mensen worden nu ook als bestelwagen gebruikt.
Taxichauffeurs staan niet stil.
Er worden geen extra auto’s in gezet om je pakket te verzenden.
Geen extra kilometers naar een depot of afhaalpunt, want er wordt van deur tot deur bezorgd.

Bij YesHugo Delivery worden met onze slimme software routes uitgestippeld waarin meerdere pakketten in één rit bezorgd kunnen worden. We volgen de reis van elk pakket, zodat we de routes kunnen analyseren en verbeteren.

Lees ook: Duurzame koeriersdienst.

Kortom...

Bedrijven die zich verzetten tegen investeringen in milieuvriendelijke oplossingen zullen een aanzienlijk nadeel ondervinden.

Detailhandelaren en logistieke operaties die niet verduurzamen zullen de komende jaren achterop raken.

Het milieu waarin we is toegankelijker dan ooit tevoren voor het verbeteren van je leveringsdienst. Het volgen van een duurzame strategie levert niet alleen meer winst en betere efficiëntie op, maar ook meer goodwill bij de klanten. Klanten doen er ook aan mee en daarom zijn er geen excuses om een duurzame leveringsdienst in te voeren.